Vad du inte visste om att gå ner i vikt och hålla bort det

Vi har alla varit där. Sommaren är över och vi är inte lika aktiva som en gång, och vikten börjar krypa. Viktökning kan orsakas av många olika faktorer. Kanske är du en stressätare, eller kanske du inte tränar tillräckligt och du sitter och äter hela tiden. Kanske har du en långsam metabolism, eller genetiska faktorer kan vara orsaken. Hur som helst har de flesta försökt hitta sätt att gå ner i vikt. Det första du behöver göra är att åta sig att förändras. För att gå ner i vikt måste vi ändra våra nuvarande vanor.

Du måste äta mindre och se till att du äter en balanserad kost

Veckans Mål

Fad-dieter fungerar inte så länge, eftersom deras dieter inte är något du kan behålla. När du har slutat med kosten kommer du troligen att gå tillbaka i vikt och tyvärr kommer du ibland att få tillbaka mer. Här är något att tänka på innan du börjar din viktminskningsresa.

 • Nummer ett, kontrollera ditt kroppsmassindex eller BMI. Detta nummer avgör om du är underviktig, överviktig eller inom ett hälsosamt viktintervall.
 • Nummer två, tänk på nästa mellanmål du planerar att ta och byt ut det mot något hälsosammare. I stället för att nå den påsen chips, sträck dig efter stjälk av selleri.
 • Nummer tre, bli av med de högkaloridryckerna. De är bara socker i en burk. Lär dig att dricka vatten, det smakar bra och kommer att göra din kropp en mängd bra saker.
 • Nummer fyra, försök att passa en extra promenad in i din dag. Snabb promenad är ett sätt att bränna extra kalorier. Istället för att ta hissen på jobbet, ta trappan.
 • Nummer fem, innan du går och lägg dig, tänk på vad du planerar att äta till frukost i morgon morgon.

Försök att göra det så hälsosamt som möjligt

Framgångsrik viktkontroll handlar om ett livslångt engagemang för hälsosam livsstil, som kombinerar att äta hälsosam mat och ha en hälsosam relation med mat. Det är mer effektivt att sikta på gradvis viktminskning i motsats till snabb viktminskning. Om du vill gå ner i vikt snabbt, skära ut raffinerade kolhydrater. Detta skulle inkludera vit pasta, vitt ris och socker. Se till att du kontrollerar dina portioner. Nyckeln här är inte att eliminera några livsmedelsgrupper helt utan att skära ner på portionsstorleken. Fokusera på protein och grönsaker. Du bör välja magert protein och grönsaker och begränsa mättade fetter.

Motion, motion, motion.

Inte bara behöver du göra kostförändringar, du måste arbeta med styrketräning som inkluderar cardio, till exempel boxning. Håll dig borta från alkohol och håll dig hydratiserad. Om ändringar i din kost och din träning fortfarande inte ger dig de resultat du vill ha, har Saxenda, det nya läkemedlet för viktminskning, godkänts i Sverige. Saxenda är baserat på ett humant hormon som undertrycker aptiten. Det kan ordineras till personer med ett BMI på 30 eller mer. Innan du tar några mediciner kanske du vill se om de subventioneras av PBS. Läkemedelsförmåner eller PBS är ett program från den svenska regeringen som tillhandahåller subventionerade receptbelagda läkemedel till invånare i Sverige.

För närvarande finns det inga viktminskningsdroger på PBS tillgängliga

Saxenda är bara det senaste vapnet i kampen mot utbuktningen och kan hjälpa människor att tappa upp till åtta procent av sin kroppsvikt. I kombination med kost och motion visar studier att Saxenda kan hjälpa dig att tappa upp till 8% av din kroppsvikt. Detta är ett injicerbart läkemedel. Det kan administreras själv och måste ordineras av en läkare. Det finns dock andra viktminskningsdroger där ute, andra alternativ för viktminskningsmedicin i Sverige är Xenical och Duromine. Xenical fungerar i magen och tarmen genom att förhindra att kroppen absorberar en del av det fett du äter. Två tredjedelar av svenskarna är överviktiga eller överviktiga.

Om dessa läkemedel fungerar kan det hjälpa till med problemet som två tredjedelar av svenskarna ser

Tänk på att de flesta läkemedel mot viktminskning har obehagliga biverkningar som fettavföring, depression och kognitiva förändringar. Den största biverkningen av Saxenda är illamående, kräkningar, diarrea och förstoppning. Pankreatit och gallblåsproblem har också kopplats till läkemedlet.

6 thoughts on “Vad du inte visste om att gå ner i vikt och hålla bort det

 1. Jag har alltid kämpat med min vikt. Jag var aldrig superstor, men länge var jag mycket missnöjd med mig själv. Jag började först gå upp i vikt när jag var i början av 20-talet. Jag antar att det kallas "nybörjaren 15". Jag tänkte att det skulle falla tillbaka så jag ignorerade det i flera år. Den fortsatte långsamt. Så småningom bestämde jag mig för att prova den senaste vurm, KETO-dieten. BOM! Jag gick från 172 kg ner till 132 !!! Det är 40 kg! Jag håller nu av det genom att upprätthålla en kombination av paleo och lågkolhydrat. Jag njuter ibland av godis eller en bit pizza, men jag har lärt mig att måtta är nyckeln. Jag mår bättre, jag har mer energi och jag har mer motivation att gå ut och göra saker! Jag känner inte längre att jag gömmer mig under en tröja mitt på sommaren. Jag vet att det verkar skrämmande, men håll fast vid det, ge dig tid att anpassa dig och var inte för hård mot dig själv om du glider upp. Kom bara tillbaka till det och drick mer vatten!

 2. Jag tappade cirka 20 pund under en 12-månadersperiod och gjorde en mycket strikt Keto. Det tog mig ungefär ett år att få tillbaka det när jag slutade göra det jag gjorde. Men det fungerade bra.

 3. Jag förlorade precis vid 100 pund under cirka tre år. Jag räknade kalorier sex dagar i veckan och tillät mig att äta vad jag ville en dag i veckan. Jag försökte hålla mitt kaloriintag under 1600 de dagarna jag räknade. Jag försökte först hålla mig till 1200, men jag tyckte att det bara inte räckte för mig. Jag äter inte eller undviker några specifika livsmedel, men jag testade massor av nya grönsaker och frukter och hittade sätt att sänka kaloriinnehållet hos några av mina favoriter. En av mina bästa fynd var att använda spagetti squash istället för pasta eller äta en blandning av de två med marinara sås. Smaskigt!

 4. Viktminskning är definitivt en resa. För varje person är det en helt annan resa. Min erfarenhet av viktminskning har varit upp och ner, upp och upp igen. På senare tid har det sjunkit, jag är glad över det eftersom jag har ett viktmål som jag är fast besluten att jag når. Jag kan inte vänta tills jag når mitt mål, men jag njuter av processen. Din livsstil förändras när du går ner i vikt, du måste behålla den vikten, annars kommer du tillbaka där du var tidigare. Jag är ganska bra med viljestyrka och undviker mat och vanor som bidrog till den oönskade vikten. Jag är inte min målvikt ännu, jag vet att jag kommer att vara där en dag, jag är hoppfull och övertygad om det. Jag kommer att ta bort mitt fett och vara tålmodig i den process där vi alla vet att viktminskning är och kan vara mer för vissa än andra.

 5. Jag var i National Guard på två veckors sommarläger. Jag var företagets kontorist. Företaget gick ut på fältet under en veckas träning och jag blev kvar med andra företagstjänstemän för att bemanna våra tält. Mess hall var fortfarande öppen och vi var fria att äta så mycket som vi ville. Jag satt ensam och förutom de andra där de inte kunde observera mig. Jag bestämde mig naivt för att ett bra sätt att gå ner i vikt var att tugga min mat noggrant och inte svälja, utan spotta ut den i en servett. Jag gjorde det dag efter dag och jag gick snabbt ner i vikt men jag utvecklade en slags bulimi. Det blev svårt att kontrollera. Jag slutade slutligen göra hans eftersom det skrämde mig. Detta är verkligen ett sätt att gå ner i vikt om du också vill tappa sinnet.

 6. Före viktminskningsoperationen var jag 235 pund på bara 5'2 ". Jag har verkligen sett vad jag har ätit. Det har varit mycket lättare än jag förväntade mig att det skulle bli eftersom jag tydligt ser resultat. Jag Jag är så nöjd med dem. Det jag tycker är bäst är att inte väga mig lika ofta.

Leave a Comment